Sapiens. O istorie grafică este o creație colectivă, o sintagmă regăsită des pe afișele expozițiilor de artă plastică. Cu alte cuvinte, este o carte care i se datorează lui Yuval Noah Harari, dar care n-ar fi căpătat forma finală fără con­tribuția celorlalți doi autori: Da­vid Vandermeulen și Daniel Casa­nave. Harari le mulțumește la finalul fiecărui volum, lor și întregii echipe Sapienship. Are drep­tate, a ieșit un roman grafic ca­racterizat de umor de bună de calitate și de dialogurile excelente, percutante și pline de informații.

Un roman grafic de succes trebuie să aibă două ingrediente de bază: culoare și dialoguri. Dialogurile sunt adaptări/ transformări ale celor scrise de Harari, dar citind/ vizualiz nd Sapiens. O istorie grafică ai impresia că Harari devine personaj în sine. De fapt, nu e o impresie, el chiar ajunge să ia parte la dialoguri, să fie prezent în cele două volume, st rnește controverse și dialoghează cu unul sau altul dintre personaje. Degajă o autoironie benefică și o trimitere directă la c t de mare a ajuns influența mass-media astăzi: vedetele de car­ton ale momentului nu sunt altceva dec t prefabricatele obți­nute în urma aplicării unor rețete, de aceea și dispar de pe firmament după o supraexpunere foar­te intensă, dar de scurtă durată. Volume cu o ținută grafică excelentă, detalii de costum care fac diferența dintre amatorii de chilipiruri și cunoscători, dialoguri scurte, penetrante, care provoacă cititorului o stare de bună-dis­poziție rarisimă, dar în același timp îl pregătesc pentru un proces de cunoaștere solid și de durată. Reflecțiile provocate de Harari cu ajutorul celor doi parteners in crime nu fac altceva dec t să deschidă drumuri, căi de cunoaștere. Istoria se poate rescrie și așa, iar despre interpretarea datelor și faptelor ce să mai spunem!

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.