Niciodată singur e mai puţin o carte de teatru (şi-ar fi păcat să fie receptată ca un volum nişat, pentru specialişti) şi mai mult o carte „de înţelepciune“ a unui om cu anumite acumulări interioare. În definitiv, căutarea esenţială pentru Andrei Şerban, e drept, întreţinută cu mijloacele teatrului, e una spirituală. Cum declară adeseori, el vrea să ajungă la sens mai profund, la o dimensiune misterioasă a vieţii. (…) Senzaţia la lectură e aceea a unei fluidităţi bine stăp nite a povestirii, tuşele portretistice sunt epurate, fără picanterii şi anecdote. Cu minimum de fraze e trasat precis c te un profil indelebil. (…) Niciodată singur. Fragmente dintr-o galerie de portrete e cartea unui om care lasă mărturie c teva dintre „iluminările“ unei vieţi pline. Iar una dintre ele e extrem de exigentă, cere inimii, nervilor şi creierului să lucreze deodată 100%. „La început, credeam simplist, că tot ce am de făcut e să citesc cărţi, să fiu impresionat de ele şi apoi restul vine de la sine. Dar cur nd mi-am dat seama că totul răm ne blocat în cap. Înaint nd în ani, dacă încerc să fiu sincer cu mine însumi, realizez că viaţa mea şi însăşi raţiunea mea de a fi nu le pot înţelege doar cu creierul. […] Fără experienţă, fără participarea trupului şi a sentimentului, doar cu capul singur, nimic nu se înt mplă“. Într-o societate „soft“ ca a noastră, în care efectul rudimentar al emoţiei a devenit criteriu suprem de judecată estetică sau morală, Andrei Şerban ne arată cum emoţia poate deveni o valoare „tare“ atunci c nd împreună cu ştiinţa de carte şi raţiunea serveşte la o decriptare mai profundă, cu iz metafizic, a lumii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.