Nu a fost o alegere conștientă. Am scris firesc, fără să-mi propun o tematică, cred că am o abordare foarte simplă asupra scrisului. Odată ce mi se conturau în minte personajele, intriga, detaliile, trebuia doar să fac o schemă și apoi mă apucam să povestesc. (…) Cred că le-am dat copiilor din Fragil fr nturi din mine, din copiii generației mele, dar și din cei de astăzi, din fiul și fiica mea. P nă prin clasa a opta eram mai chubby, exact ca Mario din Cinema central, de exemplu. Nu înțelegeam matematica, mă pasionau rom na și limbile străine, eram recitatorul clasei – în Negresa apare o fetiță recit nd, tot ca ea, îmi urcam ambii genunchi pe scaun c nd mă puneau profesorii să răspund, îmi imitam profesorii din gimnaziu spre amu­za­mentul colegilor. Mă jucam de-a profa cu păpușile, precum Adela din Secrete. Și ar mai fi cr mpeie din mine, cred că nici nu-mi mai dau seama care. (…) Fragil a apărut în plină pandemie, cum ziceam, c nd totul devenise greu de anticipat, aș zice că publicarea însăși a fost o bucurie nes­pe­rată, av nd în vedere contextul. Mi-am dorit, în primul r nd, să fie o carte citită. Și cred că lucrul acesta s-a înt mplat – cel dint i tiraj a fost suplimentat, iar la sf rșitul lui 2021 a ieșit ediția de buzunar în colecția Top 10.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.