(...) Cthulhu, cel mai faimos dintre miturile lui Lovecraft, cuprinde în întinderea sa toate atributele care îl fascinează pe visătorul de coşmaruri. Dispărut, dar trăind în cultul unor zeităţi primitive. Aparent îndepărtat, dar permanent în vecinătatea oamenilor orbi. Inform, dar întrupat în nenumărate chipuri. El este vestitorul unui sf rşit care poate lua înfăţişarea unei apocalipse. Literatura lui Lovecraft îşi depăşeşte condiţia de serie B, în termeni cinematografici, prin elanul ei vizionar. Peisajele şi scenele sunt smulse parcă acestui somn din care autorul nu se mai poate trezi. Lovecraft nu este un simplu epigon al lui Poe, după cum nu este un grafoman ce umple paginile publicaţiilor de duzină. Privirea lui merge în ad nc, tot mai ad nc, acolo unde o altă materie, neomenească, colcăie. Un anume fior gotic se simte în paginile sale, dar Lovecraft merge mai departe dec t scriitorii din stirpea lui Walpole. Cunoaşterea lui Lovecraft înseamnă iniţierea în acest straniu ritual al cunoaşterii nocturne. Experienţa literaturii sale este una pe muchie de cuţit. Monocordă, proza lui Lovecraft poate atinge anvergura unor imagini de Piranesi. Noua Anglie devine ţinutul peste care se înstăp neşte, suveran, coşmarul cu mii de feţe.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.