Bogdan Crețu este, nu încape îndoială, unul dintre cei mai prolifici dintre criticii tinerei generații. Debutul lui în ficțiune, nu tocmai genul de roman la care ne-am aștepta de la un universitar, Cornul inorogului (Ed. Polirom, 2021), trasează o foarte fină linie de legătură între Sexus și Femei, răsp ntii imprevizibile și se situează exact deasupra ei. (…) Consistența acestui roman ascunde o miză majoră. Nu neapărat intensitatea, c t intimitatea. Nicio interpretare nu pare să fie sigură în raport cu erotismul care abundă în cartea de față, nu într-un mod vulgar, cel puțin nu de fiecare dată, ci într-unul aproape înduioșător. Sigur că Bogdan Crețu încearcă și o subtilă glisare a sexualității în teritoriul profunzimilor, al legăturilor metafizice. (…) Bogdan Crețu a dat, așadar, o lucrare narativă onorabilă cu toate intențiile aferente. Un roman care contrapunctează toate aspectele pe care, în primă fază, le denunță. C nd autoironia nu răm ne doar la nivel de năzuință, funcționează armonios în plan unitar. O carte care s-ar putea să răm nă măcar în topurile fanilor lui Henry Miller. Și asta nu-i deloc puțin.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.