În 2020 (anul pandemiei Covid 19), Dan Sociu – consacrat ca poet douămiist și „mizerabilist” de prim-plan – a publicat un volum de povestiri intitulat Pluto în Scorpion – un volum de douăsprezece povestiri scrise în momente (probabil și v rste) diferite, care vine după alte două romane mai vechi, Urbancolia (Polirom, 2008) și Nevoi speciale (Polirom, 2008) (adaug și povestirea Combinația, apărută în 2012, la CDPL). Odată cu trecerea timpului și îmbătr nirea, personajul-narator devine depozitarul unui trecut, care iese din ce în ce mai mult la suprafață. Se impune ca discurs textual; scriitorul sapă în trecut și poate chiar misticismul ce apare în texte – în locul vechiului „mizerabilism” – să fie un simptom al cobor rii într-un eu mai profund (dar și al explorării morții).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.