Mai înt i, cititorul de toate v rstele e tentat să privească prin ferestre spre intimitatea de dincolo. Urmărim scene din viața unor personaje, p ndim cu voluptate după o perdea narativă, invadăm g nduri, asistăm la confesiuni rostite sau nerostite, căci a privi dincolo de ferestre e provocator și tentant. Veronica D. Niculescu schimbă însă minunat perspectiva, dinspre interiorul str mt în care ne-a închis experiența neașteptată a pandemiei, spre lumea exterioară de dincolo de fereastră, în care viața curge nestingherită. Acolo, Grégoire și Fiona au propria poveste, derulată lent, în ritmul nestingherit al fiecărei zile, integrată între poveștile altor păsări care călătoresc, descoperă, zidesc cuiburi, aduc pe lume pui, trăiesc drame, dispar, încearcă emoții și privesc, din c nd în c nd, cu prietenie, prin fereastra dincolo de care povestitorul și cititorul își exersează, contemplativ, virtutea răbdării. (…) Un epilog, un tabel cronologic și c teva fotografii (pentru profesorul de rom nă un minunat pretext de a sublinia relația dintre tipurile de texte!) întăresc impresia de viață autentică pe care o caută cititorul adolescent care, atras în această capcană a țesăturii de real, fără a deveni o pradă, va fi, cu siguranță, așezat pe drumul răbdării de a vedea, de a trăi și de a înțelege. Pentru cititorul matur, cu răbdarea lecturii exersată, nu e nici măcar o umbră de îndoială: se declară prizonier, de bunăvoie, într-o poveste frumoasă prin idee, emoționantă prin spunere și esențială prin sens.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.