După ce și-a făurit un profil poetic distinct, lesne recognoscibil, de un subiectivism pe deplin asumat, Robert Șerban a simțit momentul unei ieșiri în largul literaturii de o altă natură față de cea din volumele sale de versuri. Oameni în trening reprezintă nu doar volumul de debut al lui Robert Șerban în proza scurtă, ci și încă un experiment de succes, dar cu totul diferit, după cel desfășurat în Poemul curcubeu. (…) Lumea din prozele lui Robert Șerban e, în esență, scindată între efervescența poantei și apăsarea morții, iar zgomotul r sului e de cele mai multe ori acoperit de o tăcere grăitoare la finalul multor texte. Capacitatea de esențializare de care dă dovadă prozatorul este remarcabilă mai cu seamă în privința economiei limbajului, trăsătură definitorie și pentru poezia acestuia. Textele rareori depășesc două-trei pagini, iar coordonatele spațio-temporale sunt fixate inginerește: „E mai scurt dacă o iei pe la barieră. Mai scurt ca timp, deși sunt mai mulți kilometri. Nu e aglomerat, e doar un semafor, în rest, roata se-nv rte.” (…) Oameni în trening reprezintă nu doar familiarizarea cu prozatorul Robert Șerban, ci și anunțarea plină de aplomb a unei noi direcții pentru scriitorul ce și-a pus amprenta asupra poeziei rom nești din ultimul sfert de veac. În cazul în care Robert Șerban va hotărî să stăruie în această direcție a scrisului, pariul va fi negreșit c știgător. Proza rom nească deja a c știgat încă un nume important în palmares.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.