Sinuciderea fecioarelor a fost inspirat, se pare, de o confesiune pe care o domnisoara “ babysitter pentru un nepot de-al lui Eugenides “ i-ar fi facut-o autorului insusi. Respectiva a marturisit ca ea si surorile sale ar fi incercat, in anumite momente din copilarie si adolescenta, sa se sinucida. Scriitorul preia strania imagine (a unei sinucideri infantile colective, in interiorul aceleiasi familii) si o transforma intr-un veritabil epic de mistere, ivit in plin postmodemism. Romanul isi deruleaza enigma pe doua falii cumva distincte de constructie. Pe de o parte, avem, asa-zicind, un <>, ilustrat de povestea ca atare, bizara si terifianta, a fetelor Lisbon, crescute intr-o familie retrasa, din suburbia americana a anilor saptezeci. Ele reprezinta un mister in sine, trezind fascinatia baietilor de prin vecini, care tes in jurul lor istorii fabuloase si dadatoare de fiori. Pe de alta parte, ne confruntam cu un insolit tip de <>, in spatele careia se ascunde un <> colectiv (baietii in cauza, mesmerizati de cele cinci surori Lisbon si impartiti, cronologic, intre un timp actual, al faptelor derulate in text, si un altul retrospectiv, al amintirilor venite la virsta adulta, cind ochiul incearca sa explice, prin grila rationalitatii, ceea ce, odinioara, parea fantastic si, frecvent, oniric). Dar ambele <> ale naratiunii (obiectul si vocea) reusesc sa coaguleze misterul de ansamblu, producind un spectacol morbid, de comedie neagra.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.