În poezia lui Dan Sociu, banalitatea devine sursă de inspiraţie, fiindcă este la îndemînă şi ocupă cea mai mare parte din viaţă. Sunt mulţi poeţi care au descoperit secretul acesta al nimicurilor importante, mă gîndesc acum la Mihai Ursachi: „Un om din Tecuci avea un motor/ dar nu i-a folosit la nimic“. Nici măcar la urcatul şi coborîtul dealului dinspre Deleni spre Văleni. Cei din vale sunt delenii, cei din deal sunt delenii, ar fi absurd să nu fie aşa. Banalitatea frizează absurdul, păstrînd, în felul acesta, pe talerul imaginar al fiecărui moment echilibrul dintre melancolie şi energia lucrurilor mărunte care te fac să pari porc şi sentimental, înţelept şi rău. Contează şi cu ai cui ochi te uiţi în oglindă.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.