Experimentul literar, joaca de-a literele – toate aceste îmbinații ar fi potrivite să explice creația inovativă a jurnalistului Eugen Istodor, care pornind de la scrisorile alambicate ale unei tinere evreice, pe numele său Malvina Engler, și-a învățat studenții să rescrie trăirile amoroase. Volumul Malvinița. Așa se scrie dragostea este, după cum promite chiar subtitlul, un epistolar erotic parcurs de comunicare creativă, iar eu l-aș defini ca un manual al romanticilor incurabili. (…) acest experiment literar abundă de emoție, oferindu-ne un tablou impregnat de tinerețe, de extremele atît de îndrăgite de tineri și tinere, astfel încît Malvinița poate fi ușor transpusă în rolul unei punți dintre ieri și azi. Studenții care creează aceste versete ideatice parcurg fiecare scrisoare amintindu-și de propriile emoții sucombate de evenimente triste sau alimentate de propria regăsire a eului, astfel încît cititorul să înțeleagă valabilitatea, veridicitatea și atemporalitatea unor probleme comune, precum este dezamăgirea în dragoste, atașamentul sau, de ce nu, toxicitatea unei amorezări cu altcineva sau cu sinele.(…) Cred, cu sinceritate, că acest volum se poate ușor integra în grila de studiu de la orele de literatură romînă sau universală, fiind o demonstrație evidentă despre creative writing, într-o manieră matură, dar, în egală măsură, limpede, descărcată de sofisme dictate de teoria literară.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.