Dincolo de plăcerea discursului, de nuanţarea filiaţiilor şi etimologiilor sau subtilităţile conceptuale legate de păstrarea unui ideal al omului încă preocupat de propria fiinţă, volumul avansează spre reconfigurarea statutului ştiinţelor umaniste, implicit spre reconcilierea segregaţiei artificiale între artă, ştiinţă şi filosofie. Preocuparea pentru impactul pe care îl au toate aceste mutaţii asupra noţiunilor de umanumanitateumanism, atenţia acordată revitalizării metodei, a categoriilor de analiză, a instrumentelor de lucru ale teoreticianului şi artistului, ca şi resursele bibliografice excepţionale, sunt lianţi ai acestui volum novator. Este surprins spiritul viu al unui domeniu de cercetare ale cărui rezultate sunt esenţiale în cartografierea spaţiilor interior-exterioare, cu o tectonică imprevizibilă în lumea contemporană; iar aceasta invită atît la revizuirea paradigmelor intra- şi interinstituţionale sau a sistemelor de educaţie, cît şi la „amendarea“ tendinţei încă persistente de a separa net domeniile de cercetare acolo unde acestea acţionează împreună. Iluminată prin dezbateri, contribuţia fiecărui invitat primeşte un caracter de manifest, nu doar prin originalitate, prin afirmarea unor nuclee teoretice, a descrierii unor abordări noi sau a coagulării unor concepte de graniţă, ci şi prin transmutarea discursului iniţial, cu autor unic, într-un construct poetico-teore(ma)tic plural, în care autoritatea devine eterogenă, multiplă şi deschisă, într-o reţea de repere, noduri culturale, intertextualităţi, reinterpretări. Toate acestea sunt (re)generate într-un „plurilog“, ca ecou atît al unui patrimoniu cultural (în sens larg) însuşit şi reprezentat la nivel individual, cît şi al interacţiunii imediate, „democratice“, cu ceilalţi.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.