Niciodată singur e bine scrisă (…). Portretele pe care le face Andrei Șerban, esențializate, țintesc gîndirea artistică a portretizaților și filosofia lor de viață. E firesc pentru acest discipol al lui Peter Brook, la care Șerban se tot întoarce și cînd scrie despre alți regizori. Cartea asta e pentru cei cărora le plac discuțiile teoretice despre teatru și despre „concepția regizorală“, înc t cititorul obișnuit probabil că n-o va găsi pe gustul său. (…) Regizorul care urăște uniformizarea și încolonarea pe care le presupun canoanele corectitudinii politice în Statele Unite crede sau mai degrabă speră că Europa a rămas un bastion de necucerit pentru corectitudinea politică. Deloc în treacăt fie spus, Andrei Șerban e politicos în scris, nu înghite informala batere pe burtă și nici apelativele jignitoare care b ntuie lumea culiselor, înc t de la distanță te poți mira de adversitatea lui față de corectitudinea politică. Însă, în retorta filosofiei sale, regizorul își simte amenințată libertatea de creație de această corectitudine, în care vede o față a totalitarismului. Ceea ce trimite o lumină specială asupra titlului cărții sale. Niciodată singur!

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.