Un volum fabulos. Unul dintre cei mai importanți intelectuali rom ni de azi, Andrei Oișteanu, revine în librării cu un nou volum. Scris în timpuri de pandemie, în care viața culturală și bibliotecile au fost date peste cap, cartea este o probă uluitoare de vitalitate și de convingere în forța culturii, ca și o demonstrație a talentului și a capacității de sinteză ieșite din comun ale autorului. Spre deosebire de cercetările care l-au consacrat pe Andrei Oișteanu (cum ar fi Imaginea evreului în cultura rom nă, 2001, Narcotice în cultura rom nă, 2010, Sexualitate și societate, 2016), noul volum are o structură „mozaicată”, în sensul în care eseurile cuprinse în el abordează mai multe teme tangente, iar nu o temă unică. De la cercetarea schimbărilor vestimentare la cea a „codurilor” gastronomice, de la moștenirea turcească la cultura „jalbei” și a protestului, de la imaginarul marin rom nesc la istoria fascinantă a găgăuzilor, în fine, de la relația între creștini, evrei și musulmani la problematica duelului și a onoarei la rom ni, eseistul abordează o suită de subiecte nu doar incitante, ci și revelatorii. Revelatorii pentru mentalul profund al lumii rom nești, văzută în complexitatea relațiilor ei culturale și istorice, pe de o parte cu Europa cea mare, pe de alta, cu spațiul balcanic învecinat. Apariție insolită în timpuri at t de vitrege pentru cultură, volumul Moravuri și năravuri confirmă, o dată în plus, că omul sfințește locul și că, din fericire, cultura rom nă încă este binecuv ntată cu cărturari evrei de cel mai înalt nivel.”

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.