Romanul e construit pe trei conflicte, din care niciunul nu e mai important dec t celelalte, toate trei își dispută non-stop supremația: conflictul à la Hamlet mamă-fiu, conflictul generația veche versus generația t nără în teatru, conflictul imaginar versus real (sau artă versus realitate). Toate presupun un consum imens de energie, în care personajele se mistuie exact așa cum o fac eroii lui Shakespeare. Pe scenă este montat „marele Will” și se discută despre asta, dar în viața de zi cu zi, personajele Alinei Nelega nu sunt mai puțin tulburate, măcinate de ambiție, de resentimente, de neputințe, de iubiri pierdute, de iubiri neînțelese, de dorința de răzbunare și, nu în ultimul r nd, chiar de nebunie. În planul al doilea apare și o temă realistă, cea a subfinanțării culturii, a teatrului în special, și a stresului celui care, din postura de director de teatru, trebuie să-i asigure supraviețuirea. (…) Talentul de romancieră al Alinei Nelega, demonstrat deja în Ca și cum nimic nu s-ar fi înt mplat, este pe deplin reconfirmat în Un nor în formă de cămilă. Romanul e rescrierea unui mit contemporan, cel al lui Hamlet, îmbogățindu-se cu toate cuceririle literaturii personale și cu experiența artistică a autoarei în teatru.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.