Mai mult dec t o remarcabilă incursiune într-o lume boemă, zgomotoasă, autentică și veșnic vie, în peren proces de reinventare – clasicul clișeu al teatrului și al vieții – Andrei Șerban ne propune, prin noul său volum, Niciodată singur (Editura Polirom, 2021), un exercițiu prolific al explorării spațiale, temporale și umane. Ceea ce Andrei Șerban alcătuiește nu este o colecție exhaustivă și apologetică sau languroasă de tablouri efigiale ale celor ce i-au influențat cariera și destinul, ci mai cur nd o galerie de portrete în aer liber, în inima căreia artele, în jocul lor sincretic și cathartic, dau naștere gratitudinii și sincerității. Pornind de la teatru și ating nd tangențial (sau nu) opera, filmul, critica și filosofia, cercetăm analitic, prin prisma interacțiunilor autorului, profilurile oamenilor al căror crez artistic s-a intersectat de-a lungul vieții cu cel al lui Șerban, gener nd colaborări fructuoase sau înr uriri fecunde pentru acesta. (...) dacă ar trebui să aleg o formulă minimalistă pentru a descrie volumul Niciodată singur, aș spune, probabil, că se autocaracterizează prin diversitate, prin complementaritate și că înglobează suma unor identități deosebite, variate prin excelență și prin experiență. În fapt, cred că descoperind aceste tablouri nu îi descoperim numai pe artiștii celebrați, ci îl descoperim mai cu seamă pe Andrei Șerban studentul, regizorul, omul în complexitatea sa (multi)culturală. A desluși deci motivul pentru care anterior l-am numit „artist universal” ar fi, de la bun început, o încercare redundantă.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.