Renumitului Rembrandt Harmenszoon van Rijn i se va face, de data aceasta, portretul de către scriitoarea neerlandeză Simone van der Vlugt. Cu o mare aplecare către scrierea de romane istorice, autoarei îi reușește o carte în care ficțiunea se construiește în baza unor documente autentice, făcute publice abia în anul 1965 cu privire la scandalul dintre Rembrandt și Geertje Dircx, o eroină adusă în contemporaneitate. (…) Elementele de modernitate țesute pe faptele vechi de aproape patru sute de ani o fac pe autoare să scrie, în Postfață, că Geertje Dircx este un „exemplu minunat de girl­power în secolul al XVII-lea“, iar lecțiile unei eliberări de dogmele aspre și nedrepte ale acelor timpuri arată și măsura în care, uneori, dreptatea revenea celor care nu renunțau, în ciuda drepturilor limitate pe care le aveau ca femei. Timpul nu a știut să spună, cu certitudine, dacă tabloul T nără la ușă cu o tăblie deschisă (1645), început de ucenicul Samuel von Hoogstraten și terminat de Rembrandt, este portretul lui Geertje. Însă intimitatea unei vieți care încălcase jurăm ntul unei iubiri, în loc să-l apere, iese la iveală în biografia lui Rembrandt prin penelul curajos m nuit de Simone van der Vlugt.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.