Autor al unor importante monografii și eseuri pe teme „fierbinți” cum ar fi antisemitismul, drogurile sau sexualitatea în cultura modernă (dintre care unele au fost publicate în diferite țări), Andrei Oișteanu a primit, între altele, Steaua Solidarității Italiene în grad de Comandor din partea președintelui Carlo Azeglio Ciampi. În italiană i-au apărut p nă în prezent volumele Il diluvio, il drago e il labirinto. Studi di magia e mitologia europea comparata [Potopul, balaurul și labirintul. Studii de magie și mitologie europeană comparată] (Fiorini, Verona, 2008) și L’immagine dell’ebreo. Stereotipi antisemiti nella cultura romena e dell’Europa centro-orientale [Imaginea evreului. Stereotipuri antisemite în cultura rom nă și central- și est-europeană] (Belforte, Livorno, 2018). Tipărit prima oară în 2010, volumul Narcotice în cultura rom nă. Istorie, religie și literatură a ajuns în 2019 la a patra ediție (revăzută, adăugită și ilustrată), publicată, la fel ca alte opere ale lui Andrei Oișteanu, de Editura Polirom. Din această lucrare – distinsă cu Premiul special al Uniunii Scriitorilor din Rom nia și tradusă în germană (Rauschgift in der rumänischer Kultur: Geschichte, Religion un Literatur, Frank&Timme Verlag, Berlin, 2013) am ales și tradus în italiană mai multe fragmente, ce vor apărea încep nd cu acest număr (12/2021) al revistei noastre.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.