Volumul este un amplu poem in care liricul si epicul nu alterneaza, ci se amesteca precum pe o paleta de pictor, coexista imposibil de separat. Singura asemanare ce poate fi invocata, inclusiv ca alunecare in irealitate si bogatie semantica este proza lui Arghezi fara a uita subtitlul Poem purtat de Cimitirul Buna-Vestire. Cu deosebirea ca Danilov nu merge la pamflet. Lumea prea terestra a teluricei Masa ca si cea extraterestra coexista. Este Extraterestrul un Diavol trist azvirlit in lume? Daca da, nu se simte, daca nu, cum se justifica actele lui pe care nu le putem numi malefice pentru ca el nu are constiinta raului in sens pamintean. Ca si in poezia lui, Nichita Danilov patrunde in abisuri aparent inaccesibile cu mijloace foarte simple. Naratiunea si descriptia sint calme, ca la Rebreanu sau Slavici, dar faptele sint de un insolit violent si de o complicatie psihologica extrema. Apare un rafinament deosebit si totusi necautat, natural, ca la Creanga, cu care de altfel Nichita Danilov se si aseamana fizic. Masa si extraterestrul este una dintre cele mai subtile si bizare scrieri contemporane si ratarea ei este de neiertat pentru oricare cititor cu pretentii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.