Anii de mijloc ai lui Lodge cuprind anii maturității, deceniile ’70-’80, ce aduc în atenția diaristului nu doar amintiri și senzații, precum anii copilăriei, ci și documente din arhiva personală, corespondență. Fiind un om calm și așezat, fără mari seisme, acesta trăiește precum scrie. Literatura, cărțile, lecturile îi umplu viața. Călătoriile sunt alte pretexte pentru conferințe și dialoguri. Care nu-i displac. O natură tonică. Omul nu are insomnii din cauza lui Kafka, nici nu cade în depresie fiindcă nu i s-a acordat Premiul Nobel. Notează în memoriile sale observații de lectură, teoretizează pe unde apucă – excelente observațiile despre tectonica romanului/literaturii din secolul al XX-lea, despre sexualitate sau literatura franceză, care a devenit plată și lipsită de substanță, punctează Lodge. Dar are succes, ca și Barnes sau Coe, în țara lui Flaubert și Camus, lipsesc micile picanterii diurne și foarte personale, care dau substanța altor jurnale. David Lodge este un bun exemplu despre cum se poate scrie/trăi și face – o prestigioasă – carieră universitară. 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.