Povestirile sînt din medii diverse și exemplifică capacitatea autorului de a sălășlui cu brio în multiple personaje, fără să le joace cu afectare ori cu dispreț. Cezar Amariei e, pe rînd, un adolescent obsedat de profesoara lui de artă dramatică (Pe măsură ce trece timpul), un insomniac la vînătoare de pastile de dormit (Înainte să adoarmă), o gașcă (da, un soi de personaj colectiv) în luptă cu un moroi (Umbre), un pensionar care fabrică vin la bloc (Un vin bun), ba chiar participant direct la o distopie inspirată, ambiguu, de pandemie, într-un viitor fără speranță (Totul va fi bine). El știe să îmbrace hainele personajelor pînă la ultimul nasture, iar povestirile surprind de fiecare dată prin ton și atitudine. Fiecare text dă tonul la cîntec, astfel ca eu, cititorul, să mă așez bine în fotoliu și să fiu numai ochi și urechi.

Mai e, lucru remarcabil, firescul poveștilor. Chiar dacă întîmplările pot părea la final grotești, aiuristice, fantastice sau horror, de la primele rînduri ești cucerit de un soi de naturalețe a scenariului. Ceea ce se vădește a fi la sfîrșit „anormal” nu se devoalează decît pe parcurs. Dar, odată ajuns acolo, te prinzi că nu era posibilă altă rezolvare. Sentimentul cititorului e ori de jubilație, ori de uimire, ori de neîncredere. Niciodată dezamăgit.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.