Orlando Figes povestește începuturile istoriei moderne europene, dînd viață mai ales unor momente de impact, precum introducerea căilor ferate sau transformarea operei (care nu mai rămăsese legată doar de curțile aristocraților) într-un fenomen cultural european. (…) Lectura unui număr uriaș de documente nu ar fi transformat însă, poate, cartea lui Orlando Figes (n. 1959 la Londra) într-un bestseller, dacă autorul nu ar fi știut să însuflețească istoria prin personalități culturale exemplificatoare. Acestea sînt trei „nomazi“ cosmopoliți, care locuiseră în mai multe țări europene și vorbeau perfect mai multe limbi ale continentului, aleși să transmită cititorilor pulsul vremii, dincolo de structuri și clișee: vestita solistă de operă și compozitoare Pauline Viardot, cu soțul ei, criticul Louis Viardot, precum și aristocratul rus, scriitorul Ivan Turgheniev, pe care îl cunoscuseră la Sankt Petersburg. Aplauzele lui dezlănțuite au fost însă doar începutul unei prietenii de viață. Cei trei au străbătut laolaltă toată Europa, locuind mai mulți sau mai puțini ani în diverse țări. Turgheniev a devenit simbolul acelei literaturi numite de Goethe Weltliteratur, dar și al unei Rusii tot atît de europene pe cît erau Germania sau Franța. 

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.