Amplă și delicioasă, – așa aș descrie cea mai recentă carte a lui Andrei Oişteanu, Moravuri şi năravuri. Eseuri de istorie a mentalităţilor (Polirom, 2021). Volumul cuprinde şaisprezece „eseuri de istorie a mentalităţilor”, cum sună subtitlul. Orizontul tematic pe care îl survolează și explorează autorul în Moravuri și năravuri este de o bogăție impresionantă. De la p nzeturi şi haine, la politică și delicatesuri, de la „trupul artificial” şi protezele, la „insula, marea și fluviul în imaginarul colectiv”, de la disputele teologice publice medievale la evreii din Rom nia în context european, de la găgăuzi la rohmani-brahmani, de la atitudinea (prin jalbe) faţă de autorităţi la relaţia cu misterele oglinzii, de la duelurile și onoarea masculină la rom ni p nă la delictul de bibliocid – și, odată cu această „listare”, nu am epuizat nici pe departe contabilitatea tematică a proiectului.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.