(…) scrisul catedralic, de mare vigoare, subtilitate și limpezime al lui Teodor Baconschi, abundența (ideatică, dublată de o stilistică rafinată) este (și ce bine că este așa!) o notă inevitabilă în contabilitatea tematică a cărții. Iată, foarte selectiv, dar (sînt convins) reprezentativ pentru economia acestui volum, relevant pentru extraordinarul „evantai” conceptual și ideatic, eseurile merg de la „modernitatea formulei practicate” de La Rochefoucauld (maxima e minima), pînă la voluptatea dorită în raport cu o carte despre care nu am spune că ar intra prea ușor în orizontul actual al preocupărilor unui gînditor de anvergura dlui Baconschi, „1001 de nopți” („pentru că lectura tihnită a unei asemenea opere e psihologic sinonimă cu răgazul acela fertil, fără capăt, spre care tindem zadarnic toată viața”).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.