Lansarea a avut loc luni, pe 14 aprilie, la sediul Institutului Francez din Bucuresti. Multa lume, a fost un prilej de amintiri savuroase, in centrul carora s-a aflat - normal - sarbatoritul. Dan C. Mihailescu ii face un portret «picant»: «Cred ca sinteti omul postmodern, si cu asta v-am distrus... Alexandru Paleologu este un dandy, un francofil cu alura de lord britanic care-l prefateaza pe Soljenitin, un aristocrat care merge in slapi prin fata Ministerului Culturii, un conservator care face parte din Partidul Liberal, un iconoclast, un mason, un plaisirist, un hedonist, dar si un familist minunat. Un parisian absolut, dar si un infocat de Bucuresti. Un iubitor de I.L. Caragiale, dar si de Mateiu». Neagu Djuvara, sosit cu citeva minute mai tirziu, venit direct de la televiziune («Ei m-au machiat, dar sa nu credeti ca mi-am schimbat orientarea. De-aia sint mai frumos.»), si-a descoperit legaturi de «cvasirudenie» cu Alexandru Paleologu, cu «acest tip de boier romanesc frantuzit, dar un excelent scriitor de limba romana». «Acum 80 de ani, Europa era aici, la noi, in Romania, datorita unei anumite usuratati de a trai si a unui gust al vietii», defineste Mihail Sora «Nostalgia Europei». Una peste alta, Alexandru Paleologu s-a declarat «extrem de jenat de situatia aceasta», care i-a amintit de anii din liceu, cind a fost premiat de citeva ori, intelegind ca «este insuportabil sa fii elogiat».

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.