Cred ca adevarata obsesie a lui Ryu Murakami, cel putin asa cum se intrevede in aceasta carte (scriitorul avea 28 de ani cind a publicat-o, in 1980), ramine Japonia. Si felul in care o vede scriitorul este oarecum demonstrativ, in sens negativ: orasul Tokyo, in care ajung cei doi tineri, este o Sodoma in tot ce poate avea ea mai sordid, ba chiar intr-o combinatie inedita de toxicitati umane si chimice. Centrul pierzaniei se numeste Enclava toxica, deopotriva pentru ca era o zona contaminata cu substante nocive, imprejmuita cu sirma ghimpata si pazita de politie, dar si pentru ca era zona preferata de toxicomani, care isi amenajasera aici o piata a tuturor substantelor posibile si a tuturor ofertelor sexuale. Enclava toxica e atit de obsedanta in carte, incit nu te poti gindi altfel decit ca la un simbol al Japoniei postbelice. Finetea lui Ryu Murakami in asemenea momente e remarcabila iar pasajele sint cu totul memorabile in acest roman.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.