În ciclurile Ordinul zînelor necuviincioase și La ruinurile galanteriei, disponibilitatea pentru variațiune a lui Brumaru e la cote maxime, el mixînd Elegii ameliorate, Rugăciuni de hobbit, cîte o Populară ideală, un Pastel tandru, o Sorcovă sau, de ce nu, un Cîntec pentru mirosit. Îndrăgostitul poet produce elogii de tot felul, de la serafic la parșiv, de la implorare la chiuitură, slăvind bucurii impure și coborînd slava pe pămînt, ca aici: „Sînt ultimul tău junimist / Care-ți aduce roua, trist, / În prag, să faci într-însa urme / Cu talpa mică, pîn’ la spume. / Și sînii aerul să-l scurme / Cu sfîrcuri vrînd să se răzbune / Și să mă zăpăcești prin spații / Cu fragedele-ți menstruații / Ce-neacă vechiul nostru burg / În fastuosul lor amurg...”. Altfel, pastișa energică, ce colonizează poemele altora, e aici la putere. Iată un Coșbuc reșapat: „Și unde-i Dînsa, galeșă și-ntrulpă, / Să îi simțim pe umeri calda pulpă?”. Și iat-o și pe Maria Tănase: „Mărioară, Mărioară, / Ia un crac și mă omoară”. Sînt cele mai ingenioase tehnic poeme din serie, pline de o curiozitate a facerii și refacerii stilistice și de o bucurie a scrisului care se comunică.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.