Sînt dinamită!Viața lui Nietzsche, carte meticulos construită, cu pasiune pentru subiect, se adaugă în palmaresul unei scriitoare special interesată de personalitățile atipice din peisajul cultural al celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea. Unul dintre cei care fac excepție, nesupuși tradiției, a fost și Friedrich Nietzsche. Cea dintîi calitate a cărții, descoperită înainte de a ajunge la sfîrșitul lecturii, este imaginea sintetică, omul cu opera integrată în cronologia vieții (în anexă este și o Cronologie). Filozoful e interesat implicat, cu familie și prieteni, în special cu sora Elisabeth, cu Wagner și soția sa, Cosima, în canavaua istoriei timpului și a vieții artistice central-europene.

Sue Prideaux nu pierde din vedere nimic din ceea ce ar fi putut provoca polemic originalitatea gîndirii conservate imediat de Nietzsche în cărți succesive scrise repede, fără amînare. Asemenea poetului, nu voia să piardă momentul inspirației cu noianul lui de idei. Vîrstele vieții au fost pentru el vîrstele creației. Pentru cine încearcă să-i descifreze gîndirea, fără orgoliul înțelegerii depline, așa cum se deduce din Sînt dinamită!, ar trebui să urmeze nu cronologia publicării cărților, ci conținutul lor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.