După dispariția tatălui său, viața lui Michel Renault continuă, ignorînd fatalitatea morții. Acesta primește chiar o moştenire și își ia o vacanţă în Thailanda, pe care o plăteşte din banii părintelui. Cinismul lui Michel Houellebecq în ceea ce privește ideea de fericire — putem fi fericiți și dacă negăm autoritatea paternă și dacă deconstruim conceptul de Eros — intervine în cadrul unei existențe supralicitate și epuizate de consumul tuturor resurselor individuale și globale. Există sens, dar nu mai există consens, deci nu mai avem dublarea dorinţei şi menținerea ei, ci avem o formă de expunere goală. Cu toate acestea, omul nu poate trăi, nu se poate defini şi împlini singur, de aceea el manifestă o nevoie firească de a fi cu celălalt şi o spaimă constantă de singurătate, lucru care se întîmplă şi în cazul lui Michel cu Valérie, un exemplu simbolic al cuplului necesar în chiar disfuncționalitatea sa, pe care scriitorul îl reia în mai multe din cărțile sale.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.