Prideaux nu-i plînge nici un moment de milă personajului ei, nici nu umblă să-l scoată basma curată cînd greșește, ceea ce lui Nietzsche i se întîmplă des, dar are, cum se zice mai nou, o atitudine discret empatică față de el. Îl analizează cu pătrunzător talent, încît nu se pierde în amănunte, și – operațiune mai delicată! – știe să-i aducă ideile pe înțelesul tuturor, fără să le vulgarizeze și înșirîndu-le suplu pe firul narațiunii, adică fără respectabilele burți „teoretice“ care mai apar prin monografii. Deși excelentă, cartea asta nu se citește tocmai ușor: e totuși vorba aici despre un personaj și un autor atît de complicat, care a schimbat gîndirea lumii, încît și azi „omul dinamită“ stîrnește dispute explozive printre cunoscători.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.