În primul rînd, gestul meu de a scrie această carte a pornit şi din spaimă. M-am înspăimîntat cînd am văzut cîţi tineri, născuţi într-o libertate autentică, se lasă ispitiţi de ideile toxice de stînga, de marxism, de anarhism sau chiar de troţkism. Am fost siderat de cîtă lume crede că Che Guevara este un erou. M-am îngrozit de lumea pe care o visează Greta Thunberg, o fată teleghidată de părinţi, şi pe care crede că o poate „făuri“ părăsind şcoala şi dînd lecţii savanţilor timoraţi, oamenilor politici, plebei verzi. Nu poţi sta pe margine cînd vezi cum idei care au omorît milioane de oameni revin ca şi cînd ar fi „revirginate“. Nu cred că-i voi opri pe tinerii activişti din demolarea trecutului, din negarea valorilor în care mulţi dintre noi încă mai credem, dar măcar n-am stat cu mîinile în sîn. Sînt asemeni personajului din „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, care susţine că va demola cu forţa braţelor un zid. Nu reuşeşte, dar are o replică valabilă: „Măcar eu am încercat“.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.