Ultimii copii din Tokio, romanul scriitoarei japoneze Yoko Tawada, imaginează o țară care se izolează treptat de restul lumii în urma unei catastrofe ecologice. Japonia, căci despre ea este vorba, se confruntă cu pericole și provocări dintre care cel al dispariției populației nipone este cel mai serios. Raportul de forțe se inversează dramatic: în urma catastrofei, nu adulții și vîrstnicii sînt în pericol, ci populația tînără, copiii în special. Sistemul lor imunitar e vraiște, organele interne nu suportă orice tip de hrană, se șubrezesc rapid, astfel încît speranța de viață se reduce drastic. (…) Ideea unei lumi, a unei civilizații care să o ia de la zero și să evolueze nu e deloc nouă, firește. Seducătoare în teorie, dar nereușind să se despartă de amintirea unei existențe anterioare, această lume nu-și va putea exorciza demonii. Inversarea sau amestecarea pînă la nerecunoaștere a sexelor, trimiterea unor copii speciali, dincolo de granițe, ca emisari, proiectele de salvare a orașului Tokio, inimă a Japoniei, sînt tot atîtea aspecte care caracterizează noua civilizație și tot atîtea îngrijorări în legătură cu societatea viitorului.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.