N-am scris o biografie clasică, cartea aceasta nu e o lucrare demnă de referate.ro, despre viața și opera lui Emil Cioran. Am insistat pe cuvîntul romanțată din expresia cu care fusesem ademenit: nu voiam eu să scriu o biografie romanțată? Am romanțat mult și, măcar uneori, bine. (…) Nu cred că vor găsi aici ce caută aceia care caută încă o lucrare didactică despre Cioran. N-am scris așa ceva. Am împletit elementele de biografie cu povești care nu s-au întîmplat, dar s-ar fi putut întîmpla.

M-a interesat să iasă o carte în care să vorbesc despre ultimii ani din viața acestui superb singuratic, dar nu o carte care să-l fixeze în vreun fel pe Cioran, mai ales că el nici nu poate fi fixat.

Eu sînt de părere că fiecare cititor își are un Cioran numai al lui, pe care îl duce cu sine în inimă și în minte. Pe scurt: acesta nu este Cioran, acesta este doar un Cioran al meu. Dacă alții se vor îndrăgosti de el, cu atît mai bine, dacă nu – egal.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.