Si in Baieti de gasca Dan Lungu insira o colectie de proze scurte in care banalul cotidian, fanteziile copilariei, limbajul argotic, inventivitatea unor adolescenti rebeli, faptul divers tragic sau amuzant sint principalii actanti. In ciuda unui sentiment de anxietate sociala, in fata saraciei, a degradarii umane, a coruptiei, pe care il imprima si celelalte volume de povestiri, lumea lui Dan Lungu nu este niciodata pe de-a-ntregul derizorie, lipsita de speranta si sordida. Personajele, desi multe ridicole sau vulgare, nu sint simple marionete care bintuie, fara identitate, prin tranzitie. Intotdeauna apare un detaliu umanizant, fie ca este un gest, o nuanta a limbajului sau o gaura in ciorap, care proiecteaza chiar si figurile secundare intr-o lumina tridimensionala. In plus, Dan Lungu nu este deloc un scriitor sumbru si pesimist, textele sint memorabile, dincolo de ceea ce istorisesc.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.