Cornelia Blaga, Miklós Bánffy, Petru Dumitriu, Doti Stanca, Ștefan Agopian, Herta Müller, Mircea Cărtărescu sînt domnii și doamnele despre care scrie Marta Petreu în volumul recent apărut la Editura Polirom. O împletire de evocări ale unor întîlniri personale cu unii dintre aceștia, impresii de lectură, analize serioase cu privire la una sau alta dintre cărțile scrise de aceștia, interviuri apărute anterior în revista Apostrof. Un demers livresc ce se vrea a fi recuperator și reparator, deopotrivă. (…) Profesoară cu state vechi la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Marta Petreu nu se dezice nicio clipă de ceea ce face parte în mod firesc din arsenalul unui profesor bun: verificarea informației din multe surse, gîndirea critică, compararea surselor din punctul de vedere al credibilității, hermeneutica și exegeza textelor literare, de aceea s-ar putea să surprindă pe mulți exprimarea scolastică și insistența pe unele detalii care poate deranja pe amatorii de literatură. Din punctul meu de vedere, ceea ce se regăsește în Domni și doamne intră în categoria studiilor literare, unele de mai mică întindere, altele cu adevărat consistente și din punct de vedere cantitativ.

O carte care se citește ușor și care poate face lumină în anumite privințe. O alegere bună pentru cei care-și doresc să citească și altceva decît roman sau povestire.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.