Nu cred că intenția lui a fost să șocheze. Poemele, de la contemplative la pătimașe, sînt despre emoții umane trăite la superlativ, gîndite într-un anume fel și scrise direct, în limbajul în care-au fost gîndite.Raze vechi curgeau păstos/ Peste-un trup dumnezeiesc/ Care chiar al tău era,/ Cu șolduri, cu sîni, cu gură,/ Și-alături se chiflingea/ Viața-mi, mură după mură,/ Numărată pe de rost/ De-un melc surd și orb și prost.” Indiferent dacă poezia se numește Iubita mea cu dos frumos sau Elegie și are-n ea rîme, portocale sau nebunii, nu ai cum să te superi pe Emil Brumaru și chiar dacă te superi un pic, îți trece imediat ce ajungi la confesiunea din Sonetul 43: Mi-am cheltuit talentul în lubrice sonete/ Cum fluturii-și dau praful aripelor pe mîini”. (…) Meritul lui este că a luat toate oile negre ale limbii rom ne și, combinîndu-le, le-a transformat în curcubeie. I-a ieșit unic, original, erotic și neerotic. Emil Brumaru n-a fost un poet erotic, a fost un poet care-a știut exact pe care butoane să apese. Iar restul e doar imaginația cititorului înfierbîntat care, citindu-l pe Emil Brumaru, o ia nițel razna.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.