Cea mai recentă lucrare, tradusă în limba rom nă, a istoricului Niall Ferguson, Colosul. Ascensiunea și decăderea Imperiului American este o argumentație vastă, întinsă pe aproximativ 300 de pagini, cu bibliografie și note, a două idei interdependente: Statele Unite ale Americii au fost și sînt un imperiu și ar fi bine ca în viitor să-și asume acest statut. Demonstrației istorice a imperialismului american i se adaugă preferința autorului pentru un astfel de proiect istoric. Pentru tînărul cercetător, imperiul american corespunde cel mai bine misiunii istorice pe care americanii și-au însușit-o încă de la începuturile existenței republicii, și anume de a detrona pe dictatori, de a-și importa instituțiile și valorile democratice, de a genera prosperitate peste tot unde intervine, cu alte cuvinte, de a face lumea mai bună. Într-o formulare esențializată, ideea susținută pe tot parcursul lucrării este: S.U.A. reprezintă cel mai important imperiu din ultimele două secole și ar fi bine ca în viitor să-și asume mai mult acest rol pentru a deveni mai eficient.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.