Neculai Amălinei porneşte de la ideea că „traduceri eronate au dus de multe ori la înţelegerea greşită a conceptelor” lui Musashi. Dincolo de succesul în media, nu au adus „dezvăluirea adevăratei sale identităţi”, cumva asemănător cu „cazul” altui „kensei”, Tsukahara Bokuden (1489-1571). Despre Bokuden sînt puţine informaţii. Despre Musashi sînt „din plin”, dar, spune N. Amălinei, trebuie privite corect, alături de scrierile samuraiului. Asta şi-a propus N. Amălinei, pornind de la cîteva aspecte ca: apropierea de înţelegerea epocii, schimbărilor după ce Tokugawa Ieyasu a învins – între consecinţe, peste jumătate de milion de luptători (bushi) au rămas fără stăpîn, cei mai mulţi ajungînd rōnini, fapt cu semnificaţii complexe. Şi Musashi a suportat consecinţele bătăliei de la Sekigahara, ajungînd la ideea necesităţii conectării/ integrării strategiei sale individuale (hyōhō) în una care să vizeze bătălii de anvergură. Voia să ajungă la un rang înalt. Dar, nemaifiind războaie, visul său s-a stins. (...)

Este o lucrare de referinţă pentru ilustrarea muncii lui Amălinei care, pentru această ediţie, s-a consultat şi cu cercetători japonezi în domeniu: Teruo Machida, 7 Dan Kendo, Takeshi Yamakawa, care i-au pus la dispoziţie materiale, fotografii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.