„Andrei Oișteanu mi se pare a fi, la ora actuală, cel mai prolific și cel mai dinamic (și foarte plastic, aș îndrăzni să spun!) specialist din domeniul antropologiei culturale din Rom nia. Cea mai recentă carte a sa, Narcotice în cultura rom nă, se arată la fel de incitantă ca și întreaga bibliografie semnată cu acribie și profesionalism. Ușurința, lejeritatea, alegrețea cu care scrie Andrei Oișteanu determină în percepția asumată a cărții un atribut deosebit de prețios: o scoate de sub obrocul cvasi-etanș al lucrării de tip științific, cu scheme, tabele, rezultate de cercetare, sinteze savante sau ipoteze de certă continuitate în viitor și o așază în rîndul narațiunii ce se apropie chiar de beletristică. Dacă n-ar fi subiectul de o gravitate civică indiscutabilă, ea se poate citi ca un roman de aventuri, de capă și spadă, ca un thriller, ca un policier ori un roman noir polar, cum spun francezii. Acest volum e pur și simplu un intermediar optic, aflat în dulapul cu instrumente de analiză al oricărui antropolog. Andrei Oișteanu ne pune în față lentila prin care să privim de aproape bizareriile acestei lumi. No more, no less!

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.