Cum scrie Miller? Poetic, deci, cu inserții filozofice. Constatarea că totul în Grecia este grecesc depinde foarte mult de cum ești dispus să privești în jur.

Și ca să auzi zgomotul neauzit al luminii pulberii de stele trebuie într-adevăr să te pui în starea propice pentru asta, ceea ce nu este oricînd la îndemînă.

(…) Pentru Grecia lui Miller, dimensiunea unificatoare este timpul. O Grecie cvadridimensională, relativist vorbind, unde marea, stîncile, aerul, cerul, se prelungesc din trecut către prezent și înapoi, simultan populate de tot felul de greci, de la zei și agamemnoni pînă la țăranul de azi și femeia lui, care nu sînt prin nimic mai puțin greci. Pare evident că un occidental nu poate descoperi asta decît vizitînd Grecia. Să nu ne mirăm așadar că exact acolo s-a născut filozofia!

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.