Cartea Biblioteci în aer liber, scrisă de Marta Petreu și apărută la editura Polirom, în 2014, este o culegere de publicistică impresionantă, care se concentrează în portretele literare și culturale ale celor pe care autoarea i-a întîlnit, citit și apreciat de-a lungul vieții. Cartea de față prezintă o colecție de descrieri care îmbină înțelegerea caracterului, acuitatea istoricului filosofiei și a pasionatului de cuvinte, precum și dragostea și respectul față de multe dintre persoanele evocate. (…) Marta Petreu nu evită polemica și știe că ceea ce scrie are puterea de a naște polemică. Pe lîngă critici, ea se bucură și de multe aprecieri, iar biografia sa cuprinde o listă impresionantă de premii. Autoarea nu pare să fie interesată de părerea criticilor, ci mai degrabă caută să se adreseze unui public țintă: „Mi-ar plăcea să pot pune pe coperta cărților mele: interzis criticilor literari, carte pentru doctori, ingineri, profesori, învățători, frizeri, tîmplari, strungari și țărani. Ar fi și o formă de cinste din partea mea, pentru că, de fapt, la acești cititori aș vrea să ajung. Cîteodată, miraculos, am ajuns” (p. 320).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.