Lăptarul este povestea unei tinere din timpul conflictului nord-irlandez de la sfîrșitul anilor ’70, în care tulburările specific adolescentine – supărări din dragoste, neînțelegeri cu părinții, prietenii trădate – sînt grefate pe cele teribile pe care le traversează țara. Totul este, însă, criptat, iar cifrul în care este spusă această poveste, în care viața cotidiană este marcată de absurdul spaimelor și interdicțiilor, în care numele și denumirile sînt codificate pentru a recrea atmosfera unui univers opresiv, a presupus o rigoare și o atenție pentru detalii specială. În aceeași măsură, în orele lungi de lucru, umorul absolut fermecător cu care este scrisă a reprezentat o supapă extraordinară. În traducere, mulțumită, nu în mică măsură, redactării extraordinar de atente a lui Radu Pavel Gheo, a căpătat limpezime, fără ca, sper eu, să-și fi pierdut din originalitate și din farmec. Scriitura Annei Burns debordează de vitalitate și de umor și sper că acest lucru se va simți și în rom nă. Nu este o lectură ușoară, dar cititorilor le promit, pe cuvînt de fost pionier, că vor descoperi o scriitoare fascinantă.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.