Caractere și lumi diferite sînt abordate deopotrivă de scriitor, cunoscător fin și gata să împărtășească secretele fiecăruia. Se evidențiază mai totdeauna personajele excentrice, atipice, care nu fac parte dintre elite, cu probleme financiare și/sau psihice, uneori pradă alienării, ca în Norii, Cinci, cinci și jumătate, Fotografiile mătușii Eliza. De asemenea, de remarcat, întîlnirile regizate de scriitor între lumi diferite, cele izolate cu cele deschise (Norii, Părul contează enorm). Surpinde firescul limbajului și forța cinematică, lirismul plasat doar în locuri cheie, de exemplu în De vorbă cu Șopron, Promisiunea, Duminica domnului Chichifoi, dar și capacitatea de a se plia pe fiecare tip de personaj și lume, atît ca limbaj, cît și ca descriere a comportamentului (cartierul – Chetă la flegmă, copii – De vorbă cu Șopron, damele de companie – Dă-mi pace, îs transpirată, Nevasta de la ora șapte). (…) O textualizare a realității, sumbră, în care umorul este prezent doar la nivel verbal. Dan Lungu nu se implică în materialele sale, nu critică și nu oferă soluții. Personajele sale sînt foarte bine construite fără ca scriitorul să recurgă la descrieri propriu zise; mișcările lor sînt naturale și discursurile credibile.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.