Volumul Așteptarea Penelopei debutează, în mod evident, cu Odiseu și Penelopa, unul dintre cuplurile prolifice ale mitologiei grecești, care a intrat în istorie grație acelei lungi despărțiri generate de Războiul Troian. Întrebarea pertinentă, în acest sens, este: cine e Penelopa? În viziunea mea, ea reprezintă figura dominantă a castității și a fidelității. Este arhetipul femeii universale, lăsată la vatra căminului, care își așteaptă cu devotament consortul. Odiseu este, pe de altă parte, figura eminamente masculină, un erou forțat să devină erou, dar care își poartă spiritul în continua așteptare a revenirii la origini, acasă. De ce Aurora Liiceanu începe narațiunea sa cu acest cuplu? Este precum regula de la simplu la compus. Se ia un exemplu intuitiv și i se adaugă tot soiul de complicații. (…) Meritul Aurorei Liiceanu este că pune pe tapet valoarea așteptării, evoluția acesteia, dar mai ales... efectele ei asupra firii umane, impactul aproape ireversibil pe care îl are. În plus, analizele ei sînt ușor de parcurs și îți lasă un gust plăcut după savurare, lucru rar întîlnit în non-ficțiunea contemporană.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.