Eram în Barcelona, luam prînzul cu familia și cu cîțiva prieteni. Stăteam toți, șaisprezece persoane, la o masă mare în stradă. Și mi-a venit ideea asta: De ce nu aș scrie o carte în care acțiunea să se petreacă la o masă dintr-un restaurant? Personajele să nu facă nimic altceva, doar să vorbească. Și, din cauza contextului, să fie nevoiți să nu plece din locul respectiv. Nu aș fi vrut ca cina respectivă să fie acasă, de exemplu, unde poți da drumul la televizor în timp ce mănînci sau te poți ridica oricînd de la masă să pleci în altă parte. Într-un restaurant, în schimb, stai pînă la finalul prînzului sau al cinei, e o normă unanim acceptată social. Totodată, într-un astfel de spațiu, nu există în mod normal violență, nu atacăm oamenii cu care luăm masa sau pe cei din jur și nici nu aruncăm cu lucruri împrejur, nu țipăm și tot așa.

Ăsta a fost gîndul inițial, să fie un soi de spațiu claustrofobic, oamenii să fie condamnați să rămînă împreună pînă în momentul în care li se aduce nota de plată. După aceea, am ales și titlul cărții. Abia apoi mi-a venit în minte că aș putea împărți capitolele cărții ca pe un meniu. Iar de acolo m-am apucat să scriu.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.