Periplul se încheie cu un generos studiu scris de Andrei Oişteanu privind stereotipurile legate de cîrciumarii evrei şi tema băuturilor otrăvite pe parcursul secolelor XVII-XIX, cu aplecare specială spre spaţiul rom nesc, fără a se evita comparaţiile cu regiunile învecinate, în special din nord. Autorul încearcă să explice şi originea mitului otrăvirii băuturilor, care provine probabil din tratamentele aplicate lichidelor obţinute din fructe sau struguri pentru a le menţine limpezi, dar şi în reţetele aplicate de unii cîrciumari pentru a falsifica anumite băuturi.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.