În seria studiilor marginalității, Sexualitate și societate. Istorie, religie și literatură a ajuns de curînd la a doua ediție revizuită, adăugită și ilustrată la Polirom, editură care îi dedică lui Andrei Oișteanu o serie de autor. Această lucrare enciclopedică, de o anvergură care frizează exhaustivul, trece în revistă, sistematizează și explică fapte sociale (multe dintre ele ritualizate), mentalități și prejudecăți societale legate de sex. Acest amplu atlas istorico-geografic, întocmit din izvoare scrise și surprinzătoare flash-uri etnografice, descoperă umanitatea „de jos în sus”, cu toate obsesiile și frustrările ei devenite norme comportamentale sau legi nescrise. Parcurgînd secole și meridiane, cu popasuri mai prelungi în zona culturală rom nească, sexopedia lui Oișteanu ajunge să extragă formule mentale universale, esențializînd o adevărată „gîndire sălbatică” a sexului. Panorama care ni se întregește astfel este aceea a unui patriarhat samavolnic și discreționar; o lume în care Bărbatul, intimidat și dominat fantasmatic de Femeie, construiește un întreg aparat social și normativ prin care să își domesticească, să își subjuge și să își controleze adversarul ontologic, pe care el însuși și l-a ipostaziat cultural. Woman is the nigger of the world, versul lui Lennon și Ono, ar putea fi concluzia cea mai concisă a cărții de față.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.