O carte extrem de importantă aflată la a doua ediție, revăzută și adăugită. Și, probabil punctul cel mai aparte: cu o informație practic exhaustivă; mă îndoiesc că altcineva ar putea adăuga prea multe. Cercetătorul Andrei Oișteanu a publicat în ultimele două decenii mai multe cărți cu subiecte cel puțin controversate: în 2001, Imaginea evreului în cultura rom nă; în 2011, Narcotice în cultura rom nă; în 2016, prima ediție a cărții de față. Inspirat de Emil Cioran, care, la 56 de ani, recunoștea că nu i-a adus sexualității omagiul pe care îl merită, Andrei Oișteanu a dorit să demonstreze felul în care mecanismele sociale, morale și culturale sînt influențate de sexualitate. „Este un studiu comparativ pe verfticala timpului (din Antichitate pînă în zilele noastre) și pe orizontala spațiului (din vestul Europei pînă în estul Asiei)”, susţine autorul. Subiectele atinse sînt numeroase, aduse din literatură, istorie, mituri și cultură populară: dreptul seniorului de a se culca cu miresele virgine în noaptea nunții (Ius primae noctis), dreptul uciderii femeilor infidele, condiția femeii, complexul castrării, al vaginofobiei, cultul virginității și cultul virilității, sexualitatea locuinței, sexualitatea părului, a piciorului și a limbajului, farmacia amorului, literatura erotică, avangardiștii și erosul - și multe alte subiecte, bogat ilustrate, cu trimitere la o bibliografie impresionantă și desfășurate convingător. Firește, nu lipsesc subiectele delicate – homosexualitatea, „împerecherile neîngăduite”, masturbarea. Și în atîtea sute de pagini, nimic pornografic.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.