Este vorba de o întîrziere culturală în mediul rom nesc. Nu sîntem o cultură în care să tratăm problematica sexualităţii dintr-o perspectivă normală, cu toate că vulgaritatea este pe buzele tuturor. Cînd vine vorba de a discuta puțin mai serios acest fenomen, toată lumea tace. Abia modernitatea a recuperat această temă, avangardismul și, bineînțeles, literatura de astăzi. Tocmai pentru că nu am fost pregătiți să acceptăm o astfel de literatură, scriitorii care s-au ocupat de sexualitate și erotism au ajuns să fie tîrîți prin tribunale și băgați prin închisori. B.P. Hasdeu e primul din această listă, ceea ce înseamnă că vorbim de anul 1870. Hasdeu pentru Duduca Mamuca, Mircea Eliade pentru Domnișoara Christina, Geo Bogza pentru Poem invectivă și Jurnal de sex, Felix Aderca, Gherasim Luca, Aurel Baranga și alții, tot atîtea nume care s-au confruntat cu pudibonderia societății. Așa că avem o experiență nefastă în această privință. Mă grăbesc să închei acest discurs pînă cînd nu vor veni dubele să ne salte pe toți pentru răspîndire de materiale pornografice.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.