Plasarea la limita dintre realitate și ficțiune e susținută de discuțiile incitante și conflictuale ce vizează probleme grave, reale din perioada interbelică. Dar dincolo de rolul lor informativ, astfel de discuții sau observații pe marginea polemicilor fac din Efectul fluturelui o carte cu mesajul la vedere. Caracterul permanent, dar totodată relativ al istoriei, trăsături identificate în motto-urile ce precedă romanul („Nimic nu se uită. Nimeni nu e uitat”, respectiv „Istoria veche nu se poate scrie pentru că nu avem destule documente, iar istoria modernă pentru că avem prea multe”) sînt reluate la nivel textual, regăsindu-se în opiniile, preocupările și precizările referitoare la istorie ale Larisei. Despre ea știm că e de părere că „toate așa-zisele amintiri și memorii sînt construcții post-factum. Nu ne amintim trecutul, îl construim”.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.